bombebrian

Knaldperlens bedrifter – Kampen om det bedste nytårsskyts

BombeBrians forretning gik strygende, og han nød at være mastodonten inden for fyrværkeri. Alle og enhver vidste,
hvor de skulle gå hen for at få kvalitetsfyrværkeri til en god pris.
Men snart fik BombeBrian nys om en vis RaketKurt. Flere og flere var interesserede i hans vilde raketter, og det huede bestemt ikke BombeBrian. Derfor måtte han udtænke en plan, der kunne få den knaldperle til RaketKurt ned med nakken.

Have you heard of RaketKurt? Who is he collaborating with? He really thinks he’s something, but I have to show him!! Har I hørt om RaketKurt? Hvem er det han samarbejder med? Han tror rigtig nok han er noget, men jeg skal vise ham!!

Det gik som sagt ret godt med forretningerne. De kinesiske samarbejdspartnere, kunderne og selv BombeBrian var ganske tilfredse. Men rygterne om en ny fyrværkerisælger, nemlig RaketKurt, faldt ikke i god jord hos BombeBrian. 

Rygterne ville vide, at RaketKurt kunne skaffe raketter, som ingen nogensinde havde set magen. BombeBrian tog derfor straks kontakt til sine kinesiske fyrværkeri-guru Mang-Gang-Bang:

Mang-Gang-Bang havde godt hørt om den nye fyr, der netop havde åbnet en fyrværkerifabrik i Kina. Han kunne fortælle BombeBrian, at RaketKurt nu fik produceret sit krudt hos nabofabrikken.

En knaldgod plan

Vi står i en pissedårlig situation med ham RaketKurt. Vi må lægge en plan, der kan få ham ned med nakken, så vi ikke får flere problemer med ham …

Nu begyndte de alle at snakke i munden på hinanden, og sammen fik de lagt en snedig slagplan. De skulle naturligvis stadig sørge for, at deres butikker flød med det vildeste nytårsskyts. Derudover ville de sende en spion til RaketKurts fyrværkerifabrik, så de kunne lure ham af. Planen var at lave nogle raketter, der kunne udkonkurrere RaketKurts.

Vi må sende en af jer afsted på en mission til Kina. Den udvalgte skal finde ud af, hvad det er for nogle raketter, han får lavet, så vi kan lave nogle, der er endnu vildere

Straks var der en, der ivrigt rakte hånden op og meldte sig frivilligt til at tage på missionen. Hans kodenavn blev Knaldperle og det blev besluttet, at han straks måtte drage afsted.

Fyrværkerifabrik – Nytårsskyts og knaldperler

Bevæbnet med hundeproppistoler og andet godt nytårsskyts drog Knaldperlen afsted til Kina. I nattens mulm og mørke sneg han sig nærmere fyrværkerifabrikken. Her lå han i skjul og ventede spændt på, at de skulle i gang med at teste raketterne på fabrikken.

I mørket kom fabriksarbejderne ud med favnen fuld af RaketKurts nye raketter. En efter en sendte de raketterne i luften, og himlen blev snart oplyst af flotte farver, glimmer og vilde effekter.

Knaldperlen lå i sit skjul og tog nøje noter. Da forestillingen var slut listede han tilbage mod BombeBrians fabrik med sine notater. Men pludselig lød der tusindvis af små knald. Nogle havde lagt knaldperler i buskadset og han havde været uforsigtig. Han var afsløret. Nu var det bare om at få benene på nakken.

Over stok og sten løb han, mens han affyrede sit medbragte nytårsskyts i alle retninger for at forvirre sine forfølgere. Han kastede sig snart ind ad porten på BombeBrians fyrværkerifabrik, hvor han stod skjult i skyggerne og lyttede til natten. Han havde heldigvis rystet sine forfølgere af sig.

Knaldperlen beroligede BombeBrian og fortalte, at hans egen fabrik mente, at de sagtens kunne lave endnu federe raketter til ham end dem, som RaketKurt fik lavet. Det lagde en dæmper på BombeBrians iltre temperament for nu. Alt gik jo trods alt efter planen.

Ugerne gik, og snart skulle fyrværkerisalget starte. På fyrværkerifabrikken arbejdede de på højtryk for at blive klar med de nye raketter. To dage inden krudtsalget skulle starte, kunne Knaldperlen endelig drage hjem med de nye nytårsraketter i bagagen.

Din amatør!! Knaldskalle!! Knaldperle!! Du kunne være blevet afsløret!

Næste morgen opsøgte han Mang-Gang-Bang med sine mange notater fra natten. De gennemgik dem nøje, og blev enige om, hvordan de selv ville kunne lave raketter, der var flottere og vildere end RaketKurts.

Nu skal vi rigtig feje benene væk under ham RaketKurt…

Fyrværkeri og champagnesabling

Som åbningsfest af fyrværkerisalget det år inviterede BombeBrian derfor til en stor fest, hvor alt hans nytårsskyts blev demonstreret. Mens krudtet fløj om ørerne på dem drog BomeBrian sin champagnesabel og åbnede teatralsk en hel række flasker til stor jubel for gæsterne.

Straks efter blev en af de nye raketter gjort klar til affyring. Den steg til vejrs med et sus, der fik forsamlingen til at holde vejret. Snart efter fyldte den hele himlen med glitrende stjerner, der blev ved at eksplodere i nye flotte farver og effekter.

Forsamlingen blev blæst bagover af showet og gav raketten et stort bifald. Aldrig havde nogen set mage til krudt. Priserne var endda helt latterligt lave, så alle fik lyst til at købe deres nytårsskyts med det samme.

På sidelinjen stod RaketKurt og mukkede. Han kunne godt se, at han ikke havde en chance. Endnu engang havde BombeBrian vundet kampen og markedet.